Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Daniel Östlund / Teknikens Värld

MG ZS – billigaste elbilen just nu!

Det här är alltså vad hela världens bilister skriker efter just nu: En billig elbil. MG ZS går cirka 25 mil på en laddning och blir din för 1990 kronor per månad.

Hösten 2019 provkörde Mikael Stjerna MG ZS i den belgiska gruvstaden Genk, det var innan världen visste att den några månader senare skulle stängas ner på grund av pandemin. För att ge lite minneshjälp för den motorjournalist som mot förmodan skulle ha glömt det klassiska bilmärket MG så hämtades journalistskaran på flygplatsen av fyra styckna MGB. Som reporter Stjerna uttryckte det: Förmodligen för att man skulle förstå hur mycket bättre en ny bil är…
Den kompakta mellanklass-suven ZS är dock inte helt ny, den har funnits i Kina sedan 2017 (kinesiska SAIC äger MG numera) med bensinmotorer på 1,0 respektive 1,5 liter. Det är dock bara den helt eldrivna som anländer Europa och därmed även Sverige. Planen var 2020, verkligheten kom dock lite emellan så nu i vår kom de första bilarna att registreras här hos oss. Och det med besked. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.