Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Vi kör helt nya elbilen MG4
2 AV 2
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

MG4 får över 50 mils räckvidd

Med ett nytt batteripaket ökar räckvidden i MG4. Än så länge erbjuds den i Storbritannien, men lär komma till Sverige vad det lider. 

För inte så länge sedan kom kinesiska MG4 i en lågprisversion med kortare räckvidd. Nu kommer den i ännu en variant, nu med den längsta räckvidden hittills i MG4: 52 mil vid blandad körning, enligt körcykeln WLTP. Det framgår av ett pressmeddelande från MG:s brittiska distributör. 

Den förbättrade räckvidden har man åstadkommit med hjälp av ett 77 kilowattimmar stort batteripaket, till skillnad från 51 kilowatt i lågpriserbjudandet Standard och 64 kilowatt i Luxury, den modellvariant som först kom till Sverige. Max laddeffekt anges inte, men att ladda från tio till 80 procent ska ta 39 minuter som bäst. 

Samtidigt med räckviddsökningen har den här varianten av MG4 också fått mer effekt: 245 hästkrafter eller 180 kilowatt i elmotorn som driver på bakhjulen. Det ska räcka för att nå 100 kilometer i timmen på 6,5 sekunder. I övrigt tycks MG4 vara oförändrad jämfört med sina svagare syskon. 

Prislappen i Storbritannien för MG4 Extended Range är densamma som för den effektstarkare och fyrhjulsdrivna MG4 XPower (som får nöja sig med det mindre 64-kWh-batteriet): 36 495 pund, vilket motsvarar cirka 500 000 kronor.