Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Microlino godkänd – nu redo för serieproduktion

Schweiziska Microlino, med eldrift och retrolook, är godkänd för Europas vägar. Förseriefordon är i produktion.

Microlino, det eldrivna microfordonet med tydliga drag från klassiska Isetta, kommer allt närmare produktion. Tillverkningen av en förserie på 25 fordon har dragit igång. Antalet förbeställningar har nu passerat 8 000 och de allra flesta kunderna, 3 257 stycken, finns i Tyskland. Andra stora (nåja) marknader är Schweiz och USA.

Bromstest på Imolabanan, San Marino.Bromstest på Imolabanan, San Marino.Bromstest på Imolabanan, San Marino.
Bromstest på Imolabanan, San Marino.

Sedan vi senast skrev om fordonet har den bland annat genomgått bromstester på racingbanan Imola i San Marino och är nu godkänd att köras på Europa vägar. Homologiseringen av Microlino har var tidsödande och komplicerad på grund av bilens design med dörr framtill. Under testerna har bilen nått en räckvidd på 12,6 och 20,2 mil med de olika batteripaketen på 8 kWh och 14,4 kWh.

Microlino har nått stadiet av förseriebilar.Microlino har nått stadiet av förseriebilar.Microlino har nått stadiet av förseriebilar.
Microlino har nått stadiet av förseriebilar.

Marknadsföringsmässigt har man lanserat en film där Microlino ”kör ifrån” en Ferrari 360 Spider på Zürich gator. I klippet som du finner nedan ser vi också att fordonet tar sig an stråk där kanske inte motordrivna bilar, inte ens eldrivna, hör hemma. ”Microlino är inte en bil”, lyder fordonets slogan.Produktionen av Microlino ska komma igång i december och första leveranserna sker i Schweiz, på det följer Tyskland.

https://youtu.be/-n-pzXefQW8