Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Miljardsmäll för Hyundai som tvingas byta batteripaket

Hyundai är en av flera biltillverkare som drabbats av krånglande elbilsbatterier.

Nu tvingas Hyundai agera då batterierna riskerar att börja brinna. 

Totalt ska cirka 82 000 elbilar återkallas för att få sina batteripaket utbytta.

Det blir en dyr historia för Hyundai när de tvingas byta hela batteripaketet på cirka 82 000 sålda elbilar världen över.
Enligt uppgifter till bilbranschtidningen Automotive News uppskattas kostnaden för återkallelse till 900 miljoner dollar, eller cirka 7,5 miljard kronor.

Anledningen är det problem som upptäcktes förra hösten i batteripaketet. Det finns en risk att batteriet börjar brinna under snabbladdning. Hyundai återkallade först bilarna för en mjukvaruppdatering men nu tvingas de byta hela batteripaketet. I januari började en av bilarna som fått uppdaterad mjukvara att brinna. Myndigheter i Sydkorea inledde då en undersökning för att ta reda på om Hyundais första återkallelse var tillräcklig.

Elbilarna Ioniq Electric (bilden) och Kona Electric är det som är drabbade och därför återkallas för byte av batteripaket. Även Hyundas elektriska buss Elec City berörs. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Inte cellens fel

Hyundai och batteritillverkaren LG Chem har bråkat om vems fel det är men LG Chem skriver i ett uttalande att Hyundai har misstolkat hur batteriet ska snabbladdas och de anser att det inte är batteriets fel att det kan börja brinna.

Totalt finns det 15 fall av bilar som börjat brinna på grund av felet. Elva bränder har noterats i Sydkorea, två i Kanada och en brand i bilar i vardera Finland och Österrike. 

Nu ska Hyundai återkalla totalt 76 000 Kona Electric, ett antal Ioniq Electric och ett antal Elec City-bilar.

TEST: Hyundai Kona Electric mot Honda e och Mini Cooper SE