Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Bernhard Filser / Mini

Mini Cooper SE Cabriolet officiell – elbil utan tak

Världens första cabriolet med elektrisk drivlina är en Mini. Så skriver Mini om Cooper SE Cabriolet, en version av Cooper SE med tygsufflett i stället för plåttak.

Men det går att tvista om Mini Cooper SE Cabriolet verkligen är världens första eldrivna cabriolet. Det hela beror på hur man väljer att definiera cabriolet. Tittar vi på taklösa elbilar oavsett säteskonfiguration, eventuella sidorutor och takbågar så kommer vi genast på åtminstone tre eldrivna bilar där solstrålarna når rakt ned i sittbrunnen. De vi tänker på är Tesla Roadster (märkets första modell), Fiat 500 e Cabriolet och Smart EQ Fortwo Cabrio. Kommer du på några fler?

Union Jack pryder tygsuffletten.Union Jack pryder tygsuffletten.Union Jack pryder tygsuffletten.
En elbil på laddning, ingen jättevanlig syn.En elbil på laddning, ingen jättevanlig syn.En elbil på laddning, ingen jättevanlig syn.
1 AV 4
Union Jack pryder tygsuffletten.
Foto: Bernhard Filser / Mini
2 AV 4
En elbil på laddning, ingen jättevanlig syn.
Foto: Bernhard Filser / Mini
3 AV 4
Foto: Bernhard Filser / Mini
4 AV 4
Foto: Bernhard Filser / Mini

Hur som helst. Mini Cooper SE Cabriolet har en elmotor på 135 kilowatt (184 hk) som suger energi ur ett litet batteri på 32,6 kWh (varav 28,9 kWh kan nyttjas). Litet batteri betyder kort räckvidd, i detta fall 20,1 mil vid så kallad kombinerad körning enligt WLTP-körcykeln. Det är något kortare sträcka än vad vanliga Cooper SE klarar av per laddning.

Suffletten kan fällas och höjas i farter upp till 30 km/h. Bilen är dock aningen snabbare då den kan nå 150 km/h.
Endast 999 exemplar ska byggas för försäljning i Europa. Okända variabler är antalet bilar som når Sverige och vad modellen kommer att kosta. Lanseringen äger rum i april.