Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mini fyller 20 år – här är framtiden

Mini kom 1959 men 2000 lanserades märket som vi känner det i dag. Breddat utbud av modeller har följt sedan dess. Nu bantas flottan och kärnvärdena plockas fram för att blandas med elektrifiering.

20 år har gått sedan ”nya” Mini sjösattes som märke av BMW även om ett koncept visades upp redan 1997 (bilden ovan). Omkring fyra miljoner bilar har sedan dess rullat av de rullande banden i Oxford. Bilar som har nått 100 länder.

Från att tidigare breddat utbudet av modeller så stavas framtiden elektrifiering. 2009 gjordes de första staplande stegen med 500 exemplar eldrivna Mini Coopers. 2017 kom laddhybridteknik till modellen Countryman och tidigare i år lanserades Mini Electric – märkets första storsatsning på ren eldrift. Laddbara bilar står nu för tio procent av försäljningen.

Mini E från 2009.Mini E från 2009.Mini E från 2009.
Mini E från 2009. Foto: Mini

Kommande elektrifierade bilar ska inkludera en tredörrarsmodell (Cooper), en ny liten crossover-modell och en crossover i det kompakta segmentet – Countryman. Nästa generation av Countryman kommer att finnas med både förbränningsmotorer och med laddningsbara drivlinor, annars siktar Mini på att bli ett renodlat elbilsmärke.

Mini Countryman som laddhybrid testade vi 2019 mot Volvo XC40 T5 Twin Engine och Kia Niro Plug-In Hybrid. Klicka på bilden för att nå testet.Mini Countryman som laddhybrid testade vi 2019 mot Volvo XC40 T5 Twin Engine och Kia Niro Plug-In Hybrid. Klicka på bilden för att nå testet.Mini Countryman som laddhybrid testade vi 2019 mot Volvo XC40 T5 Twin Engine och Kia Niro Plug-In Hybrid. Klicka på bilden för att nå testet.
Mini Countryman som laddhybrid testade vi 2019 mot Volvo XC40 T5 Twin Engine och Kia Niro Plug-In Hybrid. Klicka på bilden för att nå testet. Foto: Glenn Lindberg / Glenn Lindberg

Mini ska städa upp i utbudet och göra märket tydligare. Cabrioletversionen av urmodellen Cooper och kombin Clubman kommer strykas från sortimentet. Mini Cooper kommer att bli mer kompakt, vilket ju är märkets kärna. Samtidigt kommer Countryman växa för att ta sig an det heta mellansuvsegmentet.

Designmässigt kan den större och de mindre modellerna skilja sig från varandra men Mini ska behålla sin retrodesign som även det är märkets signum.      

2023 ska man börja tillverka elbilar i Kina, byggd på en helt ny plattform. Detta görs tillsammans med den kinesiska tillverkaren Great Wall Motors som siktar på att sälja en miljon elbilar 2025, bland annat just Mini-bilar.