Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 7
Foto: Mini
2 AV 7
Foto: Mini
3 AV 7
Foto: Mini
4 AV 7
Foto: Mini
5 AV 7
Foto: Mini
6 AV 7
Foto: Mini
7 AV 7
Foto: Mini

Minis värsting kommer med eldrift

Mini håller på att utveckla en eldriven version av sin värsting John Cooper Works. Den testas just nu på Nürburgring.

För ett år sedan presenterade Mini den nya tredje generationen av det vassaste märket har att erbjuda. Mini John Cooper Works GP. En version som inte bara ser mer aggressiv ut än föregångaren utan också är den effektstarkaste bilen från märket någonsin med 306 hästkrafter. En bil som vi just har provkört och rapport kommer inom kort.
Nu meddelar Mini att de håller på att utveckla en helt eldriven version som kommer att signeras John Cooper Works.
– Med Mini Electric har vi visat hur väl en varumärkestypisk körglädje och elektrisk mobilitet kan kombineras. Nu är det dags att översätta passionen för prestanda hos John Cooper Works-varumärket till elektromobilitet, säger Bernd Körber, chef för Mini.

I våras anlände Minis första eldrivna produktionsmodell Cooper SE och den har 184 hästkrafter samt 32,6 kWh-batteri som räcker till drygt 230 kilometers körning. Exakta specifikationer för den kommande John Cooper Works-versionen är än så länge okänt men vi kan garanterat räkna med mer effekt än så.
På bilderna ser vi att den maskerade testbilen förutom att sakna avgasutblåsen också har samma exteriöra detaljer som nya GP-versionen. Stor vinge och skärmbreddare i kolfiber och fetare bromsar. Kanske betyder det att den eldrivna versionen också får John Cooper Works GP-beteckningen i stället för den mer sansade John Cooper Works utan GP.