Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Fronten verkar särskilja Colt från tvillingen Renault Clio. Symbolen föreställer tre stiliserade diamanter. Mitsu betyder tre på japanska.Fronten verkar särskilja Colt från tvillingen Renault Clio. Symbolen föreställer tre stiliserade diamanter. Mitsu betyder tre på japanska.Fronten verkar särskilja Colt från tvillingen Renault Clio. Symbolen föreställer tre stiliserade diamanter. Mitsu betyder tre på japanska.
Fronten verkar särskilja Colt från tvillingen Renault Clio. Symbolen föreställer tre stiliserade diamanter. Mitsu betyder tre på japanska. Foto: Mitsubishi Motors

Mitsubishi Colt gör comeback – baseras på Renault Clio

Nästa år lanseras nya generationen Mitsubishi Colt, tvilling med Renault Clio. Mitsubishi Colt kommer att säljas både med bensinmotor och som laddhybrid. 

Nya Colt blir den andra Mitsubishi-modellen som grundar sig på en befintlig Renault-modell.  Kommande Mitsubishi ASX, årsmodell 2023, bygger på Renault Captur. Samarbetet är en följd av att Mitsubishi ingår i trepartsalliansen Renault-Nissan-Mitsubishi. 

Utseendet på nya Colt avslöjas inte i pressreleasen, men på den den mörka siluett-bilden syns ett tydligt släktskap med Renault Clio. Knicken på bakdörrens kant mot rutan är densamma, liksom det dolda dörrhandtaget. Bilarna kommer för övrigt att tillverkas i samma fabrik, i Bursa i Turkiet. Det kan vara så att det bara är grillen och huven som kommer att skilja bilarna åt. 

Data om laddhybriden saknas men sannolikt kommer drivlinan inte skilja sig från den som finns i laddhybridversionerna av Renault Captur och Renault Megane. De har ett batteri på 9,8 kWh som ger en räckvidd på 5,0 mil i WLTP-körcykeln. 

Den nya småbilen blir ett välkommet tillskott för Mitsubishi-handlarna som i dag bara har två modeller att erbjuda, Eclipse Cross Plug-in Hybrid och Space Star.