Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mitsubishi e-Yi Concept – ett déjà vu-koncept

Har vi inte sett denna bil förut? Jo då, i förra månaden hette den Mitsubishi Engelberg Tourer Concept. Med ny karossfärg heter den numera e-Yi Concept.

Mitsubishi gör det lätt för sig. På Genèvesalongen i mars visade man upp konceptbilen Engelberg Tourer, en vision av en framtida laddhybrid som skulle kunna vara nästa generation Outlander Plug-In Hybrid.

När det nu vankas bilsalong i Shanghai (16-25 april) är det dags för bilen att återigen visas upp. Men japanerna har lackerat om karossen i en mörkgrå ton och samtidigt passat på att ge bilen namnet e-Yi. Beteckningen är inte tagen ur luften utan har en betydelse. E:et står för electric, explore, experience och engage (elektriska, utforska, uppleva och engagera) medan bokstäverna Y och I är uttalet av två kinesiska tecken med innebörden stark, robust och hållbar samt vacker.

Ingenting, bortsett från färgen och namnet, är förändrat jämfört med Engelberg Tourer. Det innebär en 2,4 liter stor bensinmotor som arbetar parallellt eller seriellt med två elmotorer. Batteristorleken är fortfarande okänd, däremot sägs fyrhjulsdriften vara förbättrad jämfört med hur det fungerar i Outlander Plug-In Hybrid. Räckvidden på enbart el uppges till drygt sju mil enligt WLTP-körcykeln.

Infotainmentsystemet är vidareutvecklat och bjuder på mer funktionalitet i form av uppkoppling och realtidsinformation.

En stor grej som konceptbilen, i både Engelberg Tourer- och e-Yi-utförande, ger prov på är V2H-systemet DDH som ska ge användaren möjlighet att överföra energi mellan bil och hem. Du kan läsa mer om det här.