Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mitsubishi

Mitsubishi Eclipse Cross Plug-In Hybrid säljs nu i Sverige

Nu är den här, modellen som väntas bli Mitsubishis ”storsäljare” på svenska marknaden – uppdaterade Eclipse Cross som laddhybrid.

Det var i oktober 2020 som Mitsubishi drog skynket av uppdaterade Eclipse Cross. Mest intressant i samband med omgörningen var drivlinebytet. Eclipse Cross erbjöds fram till i förfjol med en 1,5-liters bensinmotor alternativt en 2,3-liters dieselmotor under huven. Sedan i fjol är en 2,4-liters bensinmotor som samverkar med två elmotorer, en konfiguration som känns igen från tidigare så populära Outlander Plug-In Hybrid.Nu är den aktuell på svenska marknaden.

– Det är ett glädjebesked att efterlängtade nya Mitsubishi Eclipse Cross Plug-In Hybrid nu har kommit till de svenska återförsäljarna. Denna modell representerar Mitsubishis arv av teknisk innovation och stor körglädje i ett nytt format, säger Kristin Boissonneau-Gren, kommersiell chef på K.W. Bruun Automotive AB.

Foto: Mitsubishi

Pris

Svenska priset för Mitsubishi Eclipse Cross Plug-In Hybrid börjar på 409 900 kronor. Privatleasingkostnaden börjar på 5 699 kronor per månad. Förmånsvärdet ligger på 1 674 kronor per månad.

Räckvidd och dragvikt

Batteriet i Eclipse Cross Plug-In Hybrid är på 13,8 kWh, en siffra som känns igen från från senaste uppdateringen av Outlander Plug-In Hybrid (som inte finns kvar i Sverige). Med full laddning ska 4,5 mils körning på enbart el vara möjligt, enligt WLTP-körcykeln.
Vid snabbladdning kan batteriet laddas fullt på 25 minuter.
Modellen är fyrhjulsdriven och får lov att dra släp på maximalt 1 500 kilo.

1 AV 2
Foto: Mitsubishi
2 AV 2
Foto: Mitsubishi

Två Mitsubishi-modeller

Mitsubishi satsar i Sverige med två modeller sedan Outlander och L200 har utgått. Vid sidan om Eclipse Cross Plug-In Hybrid är det småbilen Space Star som erbjuds. Den såldes till svenska bilköpare i 108 exemplar i fjol, något färre än de 118 Eclilpse Cross som såldes.