Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Renault

Mobilize Duo ersätter Renault Twizy

Mikrobilen blir startskottet för ett helt nytt varumärke inom Renault-koncernen. Mobilize Duo erbjuder plats för två, men ska inte gå att köpa. 

Franska Renault lanserar ett nytt varumärke för mobilitet och tillhörande tjänster, kallat Mobilize. Officiell lansering sker på bilsalongen i Paris som öppnar den 17 oktober. 

Där kommer man att visa upp en modell kallad Mobilize Duo som är tänkt som en ersättare till den lilla elbilen Renault Twizy, men redan i dag får vi en förhandstitt på modellen. Precis som Twizy handlar det om en mikrobil för två som sitter bakom varandra och precis som Twizy kommer den att erbjudas i en mopedversion som toppar 45 kilometer i timmen och en ”bil”-version som toppar 80 kilometer i timmen. 

Men till skillnad från Twizy erbjuder Mobilize Duo värme i säte, ratt och vindruta. Någon vanlig kupévärme finns dock fortfarande inte, men eftersom dörrar är standard är den ändå bättre rustad mot väder och vind. De fälls för övrigt uppåt och framåt, något som ska underlätta i- och ursteg i trånga parkeringsfickor. 

Lastversionen heter Mobilize BentoLastversionen heter Mobilize BentoLastversionen heter Mobilize Bento
Instrumenteringen ska vara ”funky”.Instrumenteringen ska vara ”funky”.Instrumenteringen ska vara ”funky”.
1 AV 2
Lastversionen heter Mobilize Bento
Foto: Renault
2 AV 2
Instrumenteringen ska vara ”funky”.
Foto: Renault

Duo har också krockkudde i ratten och skivbromsar på alla fyra hjulen, vilket gör det till ett något säkrare fordon i stan än mopeder, elsparkcyklar och liknande konkurrenter.

Batteripaketet mäter 10,4 kilowattimmar – upp från Twizys 6,7 – vilket ska räcka till drygt 12 mils körning. 

Vad den kommer att kosta är inte officiellt, annat än att man inte kommer att kunna köpa den. Mobilize Duo kommer enbart att vara tillgänglig på abonnemang, eller som bildelningstjänst.