Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Det blir ingen Tesla Model S Plaid+.
Det blir ingen Tesla Model S Plaid+.
Det blir ingen Tesla Model S Plaid+.
Det blir ingen Tesla Model S Plaid+. Foto: CarPix

Musk avslöjar: Tesla Model S Plaid+ blir inte av

Många har sett fram emot Teslas värstingversion av Model S. Den så kallade Plaid+ med extra lång räckvidd och extrem prestanda blir dock inte verklighet.

Hur många som har beställt Tesla Model S Plaid+ vet vi inte, men på nätet är de som har lagt en beställning på modellversionen inte speciellt glada. De hade sett fram emot att få sin Model S med extra lång räckvidd, över 84 mil per laddning, levererad under 2022. Så blir det alltså inte eftersom Elon Musk i natt, svensk tid, twittrade ut att ”Plaid+ är inställd. Inget behov eftersom Plaid är precis så bra”.

Foto: CarPix

Vad Elon Musk menar är att värstingversionen Plaid+, som sades göra 0-100 km/h på under 2,1 sekunder, toppa 322 km/h och ha mer än 20 mil extra räckvidd än näst bästa modellversion (tack vare 130 kWh-batteri), inte behövs eftersom Plaid-versionen utan plustillägget är ett fullgott alternativ.
Accelerationsmässigt är det ingen större skillnad mellan Plaid och Plaid+, men räckviddsskillnaden är enorm. En hel del beställare av Plaid+ har på Twitter uttryckt ett ointresse för Plaid (utan plus) då räckvidden är på pass mycket kortare.

https://twitter.com/elonmusk/status/1401641625500229632

På Teslas svenska hemsida finns modellversionen Plaid+ kvar men är inte längre valbar. ”Plaid+ tillgänglig 2022” står kvar som en liten brasklapp, men är sannolikt en kvarleva från innan Musks nattliga tweet.

Blir det ingen Model S Plaid+ kan vi inte heller förvänta oss en Model X Plaid+.