Musk lovar säkerhetsuppdateringar efter Model 3-krasch

Ett handskfack som inte går att få upp och en krossad infotainmentskärm som går att skära sig på. Nyligen var en Tesla Model 3 inblandad i en krock och ägaren påpekade snabbt två säkerhetsbrister i en post på nyhetssidan Reddit. Elon Musk är självkritisk och lovar förbättringar.

Uppgifterna kommer från CNET:s Roadshow.

Ägaren hade bara hunnit ha bilen i några dagar när olyckan var framme. Vad som orsakade händelsen förtäljer inte historien, men enligt ägaren själv blev bilen totalförstörd i samband med krocken (du kan se bilder här) som inträffade i 96 kilometer i timmen. Lite bättre gick det för föraren själv och hans passagerare som båda undkom med lindriga skador.

Dock upptäckte föraren ett antal säkerhetsbrister med bilen i samband med olyckan. Exempelvis krossades den stora infotainmentskärmen vid krocken vilket gjorde att handskfacket inte gick att få upp. Handskfacket i Model 3 kan bara låsas upp via infotainmentskärmen.

Konsekvensen blev att ägaren inte kunde få ut sina försäkringspapper som låg just där.

Dessutom råkade passageraren vid krocken slå till infotainmentskärmen med armen vilket krossade glaset och resulterade i skärsår. Inga svåra skador – men ändå en skada, konstaterar CNET.

Reddit-skribentens uppgifter har dock fått Teslas vd Elon Musk att reagera. I ett meddelande på Twitter föreslår Tesla-bossen två säkerhetsuppdateringar: hädanefter ska handskfacket öppnas automatiskt om bilen känner av att den plötsligt stannat, och vad gäller infotainmentskärmen i sig så ska den förses med ett plastskydd för att minimera risken för skador.

Vad tror ni läsare om det?

Model 3-föraren själv föreslår en mer "vanlig" lösning för handskfacksproblemet.

– Det låter som en bra idé att låta det (handskfacket reds anm) öppna sig automatiskt, men tänk om det faller ned rakt på ett brutet ben, det vore inte så bra. Jag vet att Tesla är emot att lägga till knappar, så vad sägs om att man kan trycka in det (handskfacket reds anm) för att öppna det, och på så sätt undvika en elektrisk lösning, skriver ägaren på Reddit.

– Hos bärgaren var bilen urladdad så att komma in handskfacket var en omöjlighet. Det borde finnas ett manuellt alternativ, fortsätter han.