Mystisk BMW träder fram – vad tror du det är?

BMW har något skumt på gång, eller? Bilderna här visar patentskisser på en modell som sägs vara en bränslecellsbil, men är det verkligen det?

Bilderna har läckt ut via kinesisk media och sägs komma från ”PRV”, det är alltså patentskisser vi tittar på. I Kina sägs det att det är en kommande bränslecellsbil från BMW i konceptformat. Så kan det mycket väl vara, trots att vissa påpekar de två tanklocken är ett tecken på en laddhybrid. Men en bränslecellsbil skulle också kunna ha två ”tanklock” – faktiskt. Toyota Mirai har det, dock är det ena undangömt i skuffen.

Vad det än rör sig om så är formspråket väldigt speciellt. Det påminner en hel del om Toyotas hybrid Prius och bränslecellsbil Mirai, och med tanke på att BMW och Toyota samarbetar så kanske formerna faller sig naturligt. Hur som helst är det sannolikt en kommande i-modell, kanske i5 som nyligen bekräftats. Men i5 är tänkt att vara mer praktisk än i3 och frågan är om det vi ser här är just det – mer praktisk med sin tredörrarslayout.