Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mitsubishi

Mystiskt koncept från Mitsubishi täcks av i Tokyo

Den storsäljande laddhybriden Mitsubishi Outlander får ett syskon. Ett koncept ska visas upp under Tokyosalongen. Här är en första bild… men på vad? 

Under årets Tokyosalong ska Mitsubishi visa upp ett nytt koncept och en första bild har nu presenterats. Det vi ser är en detalj som doftar koncept långa vägar även om vi på redaktionen inte är överens om vad det är Inte ens om det rör bilens exteriör eller interiör.

Mycket klokare blir vi inte på informationen som medföljer men det ska i alla fall röra sig om en suv som har en kompakt och lätt laddhybridteknik samt elektrisk fyrhjulsdrift. Bilen ska passa i såväl urban miljö som i terrängen, hävdar Mitsubishi.

LÄS MER: Mitsubishis modeller ska växa och krympa 

Klart är att det inte handlar någon variant av de tidigare koncepten Engelberg Tourer och e-Yi då detta är en kompakt suv. Är det bilens bakdel vi ser på bilden så har den något i dag så udda som en sedanprofil.

Mitsubishi har tidigare bekräftat att deras kommande modeller ska bygga på samma plattformar som koncernkollegorna Nissan och Renault.

Salongen i Tokyo öppnar för media den 23 oktober.