Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: NascarKing

”NASCAR borde köra med elbilar”

Det säger den berömda vetenskapsmannen Bill Nye som menar att med NASCAR i förarsätet vad gäller sänkt klimatpåverkan så skulle världen förändras.

NASCAR är synonymt med snabba bilar och höga ljudnivåer. Just det sistnämnda är väldigt populärt bland den publik som beger sig för att titta på en av USA:s stora nationalsporter. Men den aspekten skulle vara som bortblåst om den berömda vetenskapsmannen och TV-personligheten Bill Nye får som han vill.

På sin blogg skriver han

 nämligen ett långt inlägg om att ”om NASCAR börjar köra med elbilar så skulle världen förändras”.Han har möjligen rätt i att världen skulle förändras, men vad säger alla fans runt om i världen – skulle NASCAR fungera, som den publiksport den är, med elbilar? Du kan rösta om just detta nedan.NASCAR har under de senaste åren redan tagit en viss portion miljötänk till sin verksamhet. Bland annat har man gått över till elektronisk bränsleinsprutning för att spara bränsle, man återvinner mycket, flertalet banor har miljöanpassat varav vissa drivs med enorma solcellspaneler. Men det räcker kanske inte?Det finns redan ett mästerskap med elbilar, nämligen Formel 1-derivatet Formula E (Formel E) som nu är inne på sin andra säsong. Första säsongen var en succé, trots avsaknaden av riktiga motorljud. Det enda som hördes var de elektriska drivlinorna. Hur bilarna låter under säsong två får du några smakprov på i filmen nedan.

https://youtu.be/7zBFeAPSpbM

Gilla på Facebook för fler videoklipp!