Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Volkswagen

Nästa ID-modell visas upp i Peking

Volkswagens nästa eldrivna ID-modell ska visas upp i april – men kommer den till Europa?

2018 visade Volkswagen upp konceptet I.D. Vizzion – en flaggskeppsmodell ämnad att komma ut på marknaden i år. Så blev det inte. Modellen kommer att nå sina första kunder under andra halvan av 2023. Det bekräftar Volkswagens vd Ralf Brandstätter i ett pressmeddelande.

Modellen, som än så länge har kvar sitt kodnamn Aero B (ID. Aero som utställningsbil), kommer att täckas av under bilsalongen i Peking som håller öppet mellan den 21 och 30 april. Det är också kinesiska kunder som avses i pressmeddelandet, inget nämns om en lansering någon annanstans.

Kombiversionen av Vizzion som konceptbil.Kombiversionen av Vizzion som konceptbil.Kombiversionen av Vizzion som konceptbil.
Kombiversionen av Vizzion som konceptbil. Foto: Volkswagen

Några tekniska specifikationer finns inte heller i dagsläget, det är inte ens bekräftat att bilen ska bygga på tillverkarens elbilsplattform MEB. Dock är det klart att den ska bli en fullfjädrad medlem i ID-familjen. Bilen ska i alla fall ta sig omkring 70 mil på en laddning och ha utrymmen ”utan motstycke” samt ha en interiör i ”premiumanda”.

Det sista understryker ambitionen av att skapa en flaggskeppsmodell även om modellen ryktas bli en ersättare till dagens Passat. Att Volkswagen även har visat upp en kombiversion, ID. Space Vizzion, ger tyngd åt det senare.

Vad bilen ska heta är också oklart. ID.6 kan tyckas ligga nära till hands men det namnet finns redan på en suv för den kinesiska marknaden.