Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nästa Porsche Macan blir elbil

Porsches fabrik i Leipzig ska anpassas för elbilar. Nästa generation Macan ska nämligen tillverkas där, precis som i dag, men med den skillnaden att nästa generation blir en elektrisk bil.

Nuvarande Porsche Macan-generation är fem år gammal och ska, i och med den nyligen uppdaterade varianten, hänga med ytterligare några år. Även om det återstår en hel del tid har Porsche börjar rikta blickarna mot nästa generation som de i dag meddelar ska bli elektrisk.

Porsche beskriver nästa generation Macan som startskottet för elektrifieringen. De avslöjar också att denna andra generation ska byggas på PPE-plattformen, det vill säga Audis och Porsches andra gemensamma elbilsplattform Premium Platform Electric, till skillnad från Taycan, lanseras under slutet av 2019, och Taycan Cross Turismo, lanseras kort därefter, som är baserade på den så kallade J1-plattformen.

Beslutet att tillverka även andra generationen av Macan i Leipzig-fabriken togs sommaren 2018, ett beslut som innebär stora investeringar i produktionsplatsen för att den ska kunna hantera elektrifieringsövergången.

 Porsche Macan har precis uppdaterats. Läs vår provkörning av uppdaterade modellen här.

– Till 2022 investerar vi mer än sex miljarder euro i elektrisk mobilitet, och vid 2025 kan 50 procent av alla nya Porsche-bilar komma att ha ett elektriskt drivsystem. Vi kommer likväl under de kommande tio åren att fokusera på en drivlinemix som består av ytterligare optimerade bensinmotorer, laddhybridmodeller och helt elektriskt drivna sportbilar. Vårt mål är att ta en tekniskt banbrytande roll, och därför fortsätter vi att konsekvent anpassa företaget för framtida mobilitet, säger Porsche AG:s styrelseordförande Oliver Blume.