Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nästa Subaru WRX STI kan komma som laddhybrid

Nästa generation rallyjärn från Subaru, WRX STI, kan komma att skjutas på framtiden. Anledningen är att den troligtvis kommer som laddhybrid.

Vi har skrivit om det här tidigare.

De nya uppgifterna kommer från holländska motorsajten AutoRAI som intervjuat Subarus europeiska marknadschef David Dello Stritto.

Dello Stritto säger till motorsajten att Subarus nuvarande turbomatade boxermotor på 2,5-liter "inte kan existera i framtiden". Marknadschefen vill dock inte säga vad alternativet är, men enligt AutoRAI stavas det laddhybrid.

Subaru har nämligen inte gett upp prestandamodellen – nej, den måste bara göras om.

"Det kommer att komma en ny WRX STI, men det kommer att ta tid", säger Dello Stritto till AutoRAI. "Vi har inte gett upp uttrycket "roligt att köra". Den nya Imprezan kommer fortsatt att vara rolig men på ett annat, mer förnuftigt sätt och med ett lägre CO2-utsläpp."

När en ny WRX STI kan komma att presenteras är oklart. AutoRAI spekulerar i att modellnamnet troligtvis kommer att ta en paus när nuvarande generationen WRX STI framöver lämnar marknaden (läs vår provkörning av modellen här). Under tiden kommer den nya hybriddrivlinan att utvecklas.

Nya WRX STI kommer att hämta drag från konceptbilen Viziv Performance Concept som visades på Tokyo-salongen tidigare i höstas och bygga på Subarus nya SGP-bas (Subaru Global Platform). SGP-plattformen är utvecklad med just fokus på hybriddrift – plattformen har ett skyddat utrymme avsett för batterier och elmotorer.

Subarus första elbil är tänkt att presenteras år 2020.