Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nevs 9-3 och 9-3X – första bilderna!

Snart är det dags för världspremiär, men redan nu får vi se hur Nevs elbilar 9-3 och 9-3X ser ut.

Efter många om och med börjar det nu dra ihop sig på riktigt för den svenska elbilstillverkaren Nevs med bas och fabrik i Trollhättan samt med fabrik i Kina. Under åren har företaget utvecklat en elbil baserad på Saab 9-3, en bil som för drygt ett år sedan sades vara mer eller mindre färdigutvecklad. Själva premiären av elbilen har dock låtit vänta på sig, avtäckningen sker först nästa månad (7-9 juni) då det är CES-mässa i Shanghai. Men redan nu finns det illustrationer på bilen, eller bilarna om vi ska vara mer exakta, som visar utseendet, åtminstone i konceptutförande.

Nevs 9-3 och 9-3X, sistnämnda en kombiversion med lite fler plastdetaljer och eventuellt högre markfrigång, påminner väldigt mycket om Saab 9-3. Inte så konstigt med tanke på att just Saab 9-3 grunden till hela konceptet.

Även om fronten och bakljusarrangemangen, främst på sedanen, är omgjorda med nya strålkastare, nya frontspoiler med mera är utseendet originalet troget. Det som sticker ut mest är ytterbackspeglarna som är ersatta med kameror. Troligtvis en gimmick avsedd enbart för utställningsexemplaren. Hur reglerna för kameror i stället för speglar är i Kina vet vi inte.

30 mils räckvidd sägs det att de båda elbilarna ska ha. Om det är enligt den europeiska eller den kinesiska körcykeln låter vi vara osagt. Skillnaderna mellan de båda ger vi oss inte in i, det kanske ni besökare kan?

Batteriet och elmotorn är bara en liten del av nyheterna i Nevs variant av 9-3. Nevs har implementerat OTA-programvara som tillåter att bilen uppdateras ”via luften” enligt samma koncept som Tesla använder sig av. Bilen behöver med andra ord inte uppsöka verkstad för att ta del av de senaste mjukvarorna. Hårdvara är en annan sak, än så länge fungerar inte teleportering av reservdelar.

Nevs slår också hårt för ”Always Clean Air Cabin”, ett luftfilter som ska ge interiör luftmiljö i världsklass. Bra försäljningsargument i framför allt Kina där vissa städer bjuder på oerhört dålig luftkvalitet flera dagar om året.

Vidare kan Nevs 9-3 och 9-3X kommunicera med en mobiltelefonapplikation där man kan styra olika parametrar, exempelvis kylning och uppvärmning av kupén, men även andra molnbaserade tjänster som bland annat ska kunna spåra och ställa diagnos på bilen när den är ute och kör. Mobiltelefonappen ska dessutom kunna användas som bilnyckel.

– Vi är mycket glada över att vi fått denna möjlighet att utveckla smarta, hållbara mobilitetslösningar tillsammans med en progressiv stad som Tianjin. Vi ser fram emot att få utveckla dem i full skala med riktiga människor i verkliga situationer, med målet att skapa framtida integrerade lösningar för storstäder, säger Mattias Bergman, vd för Nevs.

Själva marknadslanseringen äger rum under 2018. Redan har 150 000 exemplar av Nevs 9-3 beställts av olika kunder runt om i Kina.