Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nevs bygger komplett fabrik i Kina - minskar aktiviteten i Trollhättan

Nevs bygger en ny komplett bilfabrik i Kina. Det innebär mindre aktivitet i Trollhättan. Både mindre produktion och färre nyanställningar är på tapeten.

Den ursprungliga planen var att den nya fabriken i Kina endast skulle vara en slutmonteringsfabrik och att produktionen skulle ske i Trollhättan. Dock har man nu ändrat på den planen och bygger en komplett fabrik i Tianjin i Kina. 

Nevs presschef Ulrika Hultgren bekräftar för P4 Väst att det innebär att man kommer att anställa färre byggare till fabriken i Trollhättan än vad som var ursprungligen tänkt. Men hon vet inte hur många färre det blir. Tidigare i år hade man tänkt anställa 200 nya arbetare

Foto: Google Maps

Den nya fabriken innebär även att produktionen kommer att minska i Trollhättan, något som Ulrika Hultgren bekräftar. Hon menar dock att det fortfarande kommer att tillverkas målade karosser i Trollhättan. Dessutom kommer en förserieproduktion av 9-3 att tillverkas i den svenska fabriken. 

Anledningen till att man nu bygger en komplett fabrik istället är enligt uppgifter till P4 Väst att man var orolig över att inte få tillverkningslicens i Kina. Tydligen ska kraven ha hårdnat och det var därför viktigt för Nevs att ha en komplett fabrik i landet. När produktionen kommer igång återstår att se.