Nevs elbil är nu färdig

Nevs meddelar att deras elbil baserad på 9-3 nu är färdigutvecklad, en bil som främst kommer att säljas i Kina.

För två år sedan var det tänkt att den skulle lanseras, Nevs elbil baserad på 9-3 och Teknikens Värld var då på plats i Trollhättan för att klämma och känna på den. Men på grund av företagets ekonomiska problem blev lanseringen kraftigt försenad.

Nu verkar det dock som att Nevs har fått ordning på bitarna igen och i en intervju med P4 Väst meddelar Nevs vd Stefan Tilk att bilen nu är färdigutvecklad. Än så länge vill de dock inte visa några bilder på bilen, men enligt Tilk ska den ha fått delvis nytt utseende och i kupén ska det ha skett en del förändringar.

Enligt Nevs ska bilen ha en räckvidd på omkring 25 mil och leveransstart är planerad till början av 2017, varav majoriteten av bilarna kommer att säljas i Kina där Nevs har tecknat flera viktiga avtal med stora bolag. Bland annat Panda New Energy som beställt 150 000 bilar. I nuläget har Nevs byggt 25 exemplar av bilen, och vad den kommer att heta är ännu oklart. Men den kommer inte att heta Saab då Nevs förlorat rätten att använda det varumärket.