Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nevs tecknar viktigt avtal med "Kinas Uber"

Didi Chuxing, som är Kinas motsvarighet till Uber, vill gå in som delägare i Nevs. "Avtalet är ett av de större vi har gjort och det är jätteviktigt för oss", säger Nevs vd Mattias Bergman.

– Det rör sig om en avsiktsförklaring, en så kallad MOU om att Didi vill köpa våra bilar. Men också samarbeta kring utvecklingen av nästa generations bilar anpassade för så kallade delningstjänster, säger Nevs vd Mattias Bergman till TTELA.

Mattias Bergman jämför Didi Chuxing med taxiföretaget Uber och kallar det för dess kinesiska motsvarighet.

– De har i dagsläget 25 miljoner förare. I snitt nyttjar 20 miljoner människor deras tjänster varje dag. Avtalet är ett av de större vi har gjort och det är jätteviktigt för oss, säger Mattias Bergman.

LÄS OCKSÅ: Nevs 9-3 och 9-3X – första bilderna

Avtalet, som har arbetats fram under en längre period, innebär också att Nevs och Didi går in i ett investeringsavtal.

– Vår linje ligger fast. Det är elbilar i grunden, det är delningstjänster mot självstyrande fordon. Något vi kommer fortsätta göra med ytterligare en stark partner. Didi har volym och en teknologihöjd. De har någonstans kring 2 000 ingenjörer som jobbar med dataplattformar och machinelearning. Alltså intelligenta datorer som lär sig av algoritmer kring människors beteende. Det är ett starkt och duktigt företag, säger Mattias Bergman.