Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nevs visar ägarlösa framtidsbilen InMotion

Inte bara förarlös utan även ägarlös. Där har vi Nevs vision av framtiden som de visar upp i form av konceptbilen InMotion på teknikmässan CES i Shanghai med start i dag.

I dag öppnade CES Asia i Shanghai upp dörrarna för besökare. Den som tar en tur inne på salongsgolvet kommer inte bara att få se Nevs 9-3 och 9-3X utan även Nevs konceptbil InMotion. Den är Nevs uppvisning i hur de ser på den framtida självkörande bilen, med bland annat fullt fokus på den interiöra miljön som helt anpassats utifrån passagerarnas behov. Flexibiliteten sägs vara total då insidan kan anpassas för olika ändamål, exempelvis kan den bilda en viloplats, ett affärsmötesrum eller ett ställe där man umgås med familj och vänner. Privat, möte och social kallar Nevs de olika inställningarna.

När passagerarna är redo att stiga in i bilen är interiören redan anpassad, någon väntan ska inte behövas eftersom inställningarna görs via en app (går även att göra på plats om man så vill). Insteget sker alltid, av säkerhetsskäl, från trottoarsidan. Någon dörr finns inte på ”förarsidan”.

– Den här designen har startat från ett interiör-perspektiv. Tanken är att vi ska visa hur folk kan få det bättre genom att ge deras transporter ett större värde, i stället för att kasta bort en massa tid på att sitta bakom ratten kanske i timtal bara för att ta sig igenom en storstad. Det är därför vi visar upp det här flexibla och användarvänliga konceptet, ett unikt grepp i en mycket elegant design. Det här liknar inget annat, säger Jonas Hernqvist, sälj- och Marknadschef på Nevs.

Nevs InMotion är ”ägarlös”, det vill säga du behöver inte äga den för att få bruka den. Via en app beställer man bilen som kommer för att hämta upp dig och ditt sällskap. Med hjälp av denna metod av bilbrukande är tanken att antalet bilar i storstäderna ska minska och att utsläppen och trängseln blir mindre. Nevs InMotion släpper dessutom inte ut några avgaser, bilen är nämligen elektriskt driven.