Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nissan BladeGlider 2016 officiell – uppdatering av konceptet

Nissan har presenterat ännu ett BladeGlider-koncept, en modell som vi senast hörde talas om under 2013. Efter det verkade det som att projektet hade lagts på is, men vips så dyker en fungerande prototyp upp.

Kommer ni ihåg Nissan BladeGlider? När vi senast talade om den märkliga eldrivna sportbilen så talades det om att modellen redan fått grönt ljus att gå i serieproduktion, men sedan blev det tyst kring bilen - tills nu.

Nissan har nu presenterat ytterligare ett koncept av BladeGlider som har fått en del förändringar designmässigt. Grundidén är dock oförändrad. Bilen är fortfarande mycket smalare fram än bak, och har fortfarande en viktfördelning där 70 procent av vikten ligger på bakhjulen. Föraren sitter fortfarande ensam i framsätet med två säten snett bakom sig.

Den här gången har dock Nissan gått ut med tekniska specifikationer på bilen, till skillnad från BladeGlider från 2013. Bilen drivs av två elmotorer, ett i vardera bakhjul, och har ett så kallat torque vectoring-system som ska hjälpa till att förhindra understyrning. Systemet går också att ställa in i tre lägen. Av, "Agile" eller "Drift", liknande det som finns i Ford Focus RS

Motorerna ger BladeGlider 268 hästkrafter och ett vridmoment på 707 newtonmeter. Bilen kan ta sig från stillastående till 100 kilometer i timmen på mindre än fem sekunder. Någon toppfart har Nissan dock inte redovisat.

Frågan är om vi nu kommer att få se BladeGlider som produktionsbil, eller om den kommer att förbli ett koncept. Och har den verkligen blivit snyggare? Kolla in båda gallerierna nedan och döm själva.