Nissan kapar taket på Leaf

Nissans elbil har sålt i 100 000 exemplar i hemlandet. Det firar man med att visa upp en taklös variant av modellen – Leaf Open Car.

Folket skriker efter en praktisk elbil med normalt utseende. Biltillverkarna har ännu inte riktigt lyssnat på det örat, inte heller Nissan i och med att de nu visar upp nya Leaf – utan tak.

Leaf Open Car kallar Nissan den taklösa, nästa targa-inspirerade modellen.

Den avtäcktes tidigare i dag i Tokyo, inte för att locka köpare utan som ett rent jippo för att fira en milstolpe som har uppnåtts. Nissan har nämligen sålt 100 000 Leaf i hemlandet Japan sedan starten 2010.

Nissan poängterar att det i nuläget inte finns några planer på att sätta Leaf Open Car, som är fyrsitsig, i produktion. Men man vet aldrig med Nissan, vi har ju en udda cabriolet från dem ganska färskt på hornhinnan – Murano Crosscabriolet.

Visst minns du Nissan Murano Crosscabriolet? Nissan har med andra ord gjort knepiga cabrioleter tidigare, så Leaf utan tak kanske inte är så osannolik som man kanske tror... Foto: © 2013 Nissan

Nya Nissan Leaf har nyligen haft sin marknadsintroduktion. Missa inte att läsa vår provkörning av elbilen som fått nya linjer, längre räckvidd och smarta tekniker.