Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Polestar

Nu avslöjas mer av Polestar 3

Nu har en ny bild på Polestar 3 släppts, men de som väntar på märkets första suv får fortfarande ge sig till tåls. Bilen är kamouflerad och det dröjer ett tag till innan den ska lanseras.

Från början pratades det om att Polestars tredje modell skulle komma 2020. Så blev det ju inte, eftersom det blev Polestar 2 som lanserades då. De som väntade på en suv från märket tvingades fortsätta vänta.

I somras släpptes en första bild på bilen – eller ja, under ett skynke. Men siluetten uppenbarade sig i alla fall: en coupé-aktig suv. Samtidigt meddelade tillverkaren att bilen ska byggas i USA och Kina. Båda syskonen, Polestar 1 och 2, byggs också i Kina.

Första bilden på Polestar 3 under ett skynke som släpptes i somras. Foto: Polestar

Efter sommaren fick vi ytterligare detaljer. Eftersom bilen även ska produceras i Volvo Cars fabrik i South Carolina kommer den även i praktiken bli besläktad med nya Volvo XC90 som också ska byggas där. De kommer naturligtvis dela plattform, den nyutvecklade SPA2-plattformen.

Nu har en första bild på en kamouflerad Polestar 3 släppts. Märket själva säger att den ”kommer att definiera utseendet för suvar i den elektriska tidsåldern”. Man har även som målsättning att Polestar 3 ska vara en av de mest hållbara och ”klimat-ansvarstagande” bilar någonsin. I framtiden ska den även erbjudas med autonom körning på motorväg.

Polestar 3 ska lanseras någon gång under 2022.

Våra illustrationer från 2020.
Våra illustrationer från 2020.
Våra illustrationer från 2020.
1 AV 3
Våra illustrationer från 2020.
Foto: Erik Andrén (illustration) / Teknikens Värld
2 AV 3
Foto: Erik Andrén (illustration) / Teknikens Värld
3 AV 3
Foto: Erik Andrén (illustration) / Teknikens Värld

I samband med att bilden släpptes presenterade företaget också sin vision och sina tillväxtmål. Thomas Ingenlath, vd för Polestar:

– Vi är inte ett virtuellt företag som väntar på att bygga fabriker och sälja bilar, vi är ett verkligt företag som redan bygger och säljer bilar – runtom i hela världen. Våra två prisbelönta modeller finns tillgängliga på 14 marknader globalt och vi förväntar oss att vår globala försäljningsvolym når omkring 29 000 fordon i år.

Han berättade vidare att märket planerar att utöka sin verksamhet så att man når minst 30 marknader inom två år, och att Polestar ska lansera en ny elbil varje år de kommande tre åren. 

Konceptbilen Polestar Precept, som vi skrivit om tidigare, har också i samband med allt det här gjort debut i New York. Nu ska den ge sig ut på turné i USA. Och nyligen fick vi en första glimt av hur den ser ut i produktionsutförande.