Foto: Coleman Milne

Nu kan du åka elbil till din egen begravning – i Tesla Model S

Företaget Coleman Milne bygger bilar åt begravningsbyårer.

Nu har Coleman tillsammans med BINZ byggt om en Tesla Model S.

Anledningen: efterfrågan har ökat på att få köra kistan till begravningen med en elbil.

Den helt klimatvänliga begravningen. Den sista färden utan att släppa ut koldioxid och för all del sista chansen att få åka i en Tesla.

Företaget Coleman Milne har tillsammans med det tyska bilföretaget BINZ byggt om ett antal Tesla Model S till begravningsbilar. Där finns gott om plats för kistan bakom förarplatsen.

BINZ har byggt lyxbilar i Tyskland sedan 2017 och ska nu med hjälp av de här begravningsbilarna etablera sig i Storbritannien.

1 AV 3
Foto: Coleman Milne
2 AV 3
Foto: Coleman Milne
3 AV 3
Foto: Coleman Milne

Den färdiga elbilen för begravningstjänsten har döpts till BINZ.E. Det är en Tesla Model S i botten som förlängts och fått en något förstärkt kaross och chassi för att klara lite mer vikt. Det finns inga uppgifter om räckvidd men troligen byggs BINZ.E på vanliga Model S 75D. Räckvidd och prestanda i de bilarna räcker gott och väl för ändamålet. Den sista resan brukar ju vara betydligt mer stillsam än 0-100 km/tim på 4,2 sekunder, som 75D med sida 415 hästkrafter klarar av.

Enligt Coleman Milne har efterfrågan på helt klimatvänliga begravningsceremonier ökat och det finns också begravningar som äger rum i klimatzoner där det helt enkelt krävs en elbil för att få köra in.