Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nu kan du bygga din egen Polestar 1

Polestar har släppt onlinekonfiguratorn för modellen som kallas 1, en laddhybrid med 600 hästkrafter och 15 mils räckvidd på el.

Det är 260 dagar sedan Polestar 1 presenterades. Under dessa dagar har den 600 hästkrafter starka laddhybriden med batteri på totalt 34 kWh presenterats allt mer i detalj, visats upp på bilsalonger och ska snart även visas upp i backen på Goodwood Festival of Speed. Men det är först nu som det börjar hända grejer på riktigt, Polestar 1 går nämligen från och med i dag att bygga ihop enligt eget smak och tycke på nätet. Polestar har helt enkelt släppt bilbyggarkonfiguratorn för modellen.

LÄS MER: Allt om Polestar 1

Bilbyggarfunktionen är enkel att handskas med. Fem simpla steg består den av där de två första är de ”jobbiga”, det vill säga där du måste bestämma dig för hur din bil ska se ut. I steg ett väljer du karossfärg och har sex olika ”kulörer” att välja mellan. Där väljer du också hur fälgarna ska se ut, tre varianter finns, alla med samma design. Sist men inte minst väljer du även exteriördetaljernas utseende, exempelvis kromsargen runt grillen, i detta steg. Krom eller blanksvart.

I steg två väljer du hur insidan av bilen ska se ut. Två valmöjligheter finns tillgängliga.

LÄS MER: Polestar 2 och 3 – detaljer avslöjade

I steg tre serveras du bilens tekniska specifikationer, så som att förbränningsmotorn är en överladdad tvålitersspis och att elmotorerna är två till antalet. Tillsammans lämnar de 600 hästkrafter och 1 000 newtonmeter.

Räckvidden på elektricitet uppges, precis som tidigare, till 15 mil. En mycket bra siffra, men så är batterierna också rejält tilltagna. 15 mil är dessutom beräknat med den minst sagt orättvisa NEDC-körcykeln, så kapa ett antal mil så hamnar du närmare verkligheten.

LÄS MER: Polestars fabrik i Kina

I fjärde steget får du se din bil i aktion. En film spelas upp där du får se den i olika vinklar samt se den köra iväg. På väg till dig förmodligen.

I femte och sista steget lägger du din förhandsbeställning på bilen. Det kostar dig 2 500 euro, knappt 26 000 kronor.

Att bli ägare till en Polestar 1 kostar dig 155 000 euro vilket motsvarar 1 610 605 kronor (kronan fortsätter att försvagas mot euron). Du ska även kunna ”prenumerera” på Polestar 1.

I bildgalleriet nedan kan du se hur ”min” Polestar 1 ser ut. Hur ser din ut? Bygg din bil här.