Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nu kan du Ludicrous-uppgradera din Tesla Model S P90D

Äntligen! Nu kan du som missade att göra beställningen från fabrik kapa accelerationstiden med tio procent genom att Ludicrous-uppgradera din Tesla Model S P90D. Det kostar bara 83 000 kronor plus arbetskostnad och moms.

Du som nöjde dig med ”Insane Mode” när du beställde din Tesla Model S P90D, men som nu lever i bitterhet över valet, får en ny chans. I måndags släppte Tesla nämligen möjligheten att få ”Ludicrous Mode” även på en P90D. ”Ludicrous Mode” har tidigare bara varit tillgängligt vid beställning av en ny bil.

Vill man vara värst ska det stå Ludicrous på knappen.Vill man vara värst ska det stå Ludicrous på knappen.Vill man vara värst ska det stå Ludicrous på knappen.
Vill man vara värst ska det stå Ludicrous på knappen.

För 10 000 dollar, motsvarande knappt 83 000 kronor, plus arbetskostnader och moms ersätts Insane-knappen med en Ludicrous-knapp. Detta möjliggörs genom att standardsäkringen byts ut mot en mer avancerad och snabbare säkring och att stålet i kontaktorrelät byts ut mot legeringen Inconel som tål betydligt högre temperaturer. Dessa båda förändringar gör att batterierna kan leverera en högre strömstyrka på 1 500 ampere i stället för 1 300. Det ger bättre accelerationstider. 0-97 km/h förbättras med tio procent till 2,8 sekunder och kvartsmilen avverkas på 10,9 sekunder. Tiden för att nå 250 km/h kapas även den, 20 procent snabbare än en standard Model S Performance uppger Tesla Motors.

Men det är inte allt du får för 83 000 kronor. Som grädde på moset får du även ett kromat streck under P90D-emblemet på bakluckan så omgivningen ser att du kör en Tesla med Ludicrous-läge.

Notera att Ludicrous-uppgraderingen sedan tidigare är tillgänglig till Model S P85D, då till halva priset (5 000 dollar, motsvarande drygt 41 000 kronor).