Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Lotus

Nu kan Lotus Eletre bokas

Är du sugen på Lotus Eletre – den första eldrivna Lotusen med Sverige-koppling? Då är det dags att boka en nu om du vill ha den levererad någon gång nästa år.

Om du inte orkar vänta på att Volvo ska lansera ersättaren till XC90, den helelektriska suven som väntas få namnet Embla, så kan du nu beställa Lotus Eletre. Volvos kusin inom Geely-koncernen ser ut att hinna ut först på marknaden med sin elsuv som bygger på samma teknik som den nya Volvon, och nu går det att förboka en på Lotus hemsida.

Det kostar 2 500 euro att boka en Eletre och någon gång under nästa år får man den levererad. Hur mycket den kommer att kosta utöver bokningsavgiften sägs dock inte, priset avslöjas först under andra halvan av 2022. Det går inte att beställa en Eletre hos någon återförsäljare, all försäljning sker på internet och direktbeställningar kommer att tas emot först från och med början av nästa år.

Lotus elbil får stöd för laddning med effekt upp till 350 kilowatt. Foto: Lotus

Eletre kommer att produceras i kinesiska Wuhan (ja, det Wuhan som blivit känt för covid-19) och inleder en helt ny era för det brittiska sportbilsmärket. Lotus räknar med att årsförsäljningen kommer att öka från 1 710 till 100 000 bilar.