Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nu kommer Citroën C5 Aircross till Europa

I Kina har den sålts under drygt ett halvår, men nu är det dags för europeisk debut. Suven Citroën C5 Aircross har Europapremiär den 24 maj.

I april förra året visade Citroën upp nya suven C5 Aircross på bilsalongen i Shanghai. Efterföljande höst var det dags för marknadslansering i Kina för den 4,5 meter långa suven som bjuder på ”avancerad komfort” i och med Progressive Hydraulic Cushion som ses som en form av efterträdare till märkets omtalade gashydrauliska fjädring. Och visst fungerar Progressive Hydraulic Cushion, det upplevde vi när vi nyligen var iväg och provkörde uppdaterade C4 Cactus.

Nu är det dags för C5 Aircross att locka de europeiska kunderna. På sin internationella Facebook-sida har de lagt upp en blänkare om att den 24 maj är datumet som gäller. Då sänder de live på nätet.

Om europeiska C5 Aircross, som är syskonbil med Peugeot 3008 och 5008 samt Opel Grandland X, kommer att skilja sig från varianten som säljs i Kina återstår att se. I Kina säljs den med två olika bensinmotorer under huven, en på 165 hästkrafter och en på 200 hästkrafter. En laddhybrid med e-AWD-fyrhjulsdrift och 300 hästkrafter är på ingång.

På citroën.se har det under en tid stått att C5 Aircross lanseras under första kvartalet 2019. Det låter, även om det är fullt möjligt, lite väl sent om den nu har Europapremiär om ett par dagar.