Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Renault

Ny Renault 4 visas som elbil i Paris

Vi vet redan att det klassiska modellnamnet Renault 5 kommer tillbaka i elektrifierad form och nu står det klart att det även blir en ny Renault 4.

I Sverige blev den känd som Renault Laban, men hemma i Frankrike kallades den Quatrelle. Nu får vi lära oss smeknamnen på nytt då Renault 4 gör comeback som elbil på bilsalongen i Paris som öppnar den 17 oktober. Redan nu visar Renault två bilder som visar profilen och fronten och de lämnar ganska lite åt fantasin – nya Renault 4 blir en upphöjd crossover och får en retroinfluerad design precis som Renault 5 Prototype. Storleksmässigt väntas Renault 4, eller 4ever som den kan komma att kallas, hamna mellan Renault 5 och Megane.

MISSA INTE: Renault R5 Turbo 3E – ett lyckopiller!

Foto: Renault

Bilen som ska visas i Paris är alltjämt bara ett koncept, men avtäckningen sker exakt 30 år efter att originalet togs ur produktion och sammanfaller med 25-årsjubileet av 4L Trophy som är ett årligt återkommande rally mellan Paris och Marocco.

Renault 4 byggdes i drygt åtta miljoner exemplar mellan 1961 och 1992. Den nya bilen blir en av totalt tio helelektrifierade Renault-modeller som ska lanseras fram till 2025. Renault 4 och 5, samt Alpines motsvarighet, kommer att byggas på Renault-Nissan-gruppens plattformsarkitektur CMF-BEV.

LÄS OCKSÅ: Se upp för billigaste begagnade elbilen 

Renault 4 bjöd på komfort av den mjuka skolan när den ställdes mot Fiat 127, Mini Clubman och Skoda 110 i Teknikens Världs test år 1973.Renault 4 bjöd på komfort av den mjuka skolan när den ställdes mot Fiat 127, Mini Clubman och Skoda 110 i Teknikens Världs test år 1973.Renault 4 bjöd på komfort av den mjuka skolan när den ställdes mot Fiat 127, Mini Clubman och Skoda 110 i Teknikens Världs test år 1973.
Renault 4 bjöd på komfort av den mjuka skolan när den ställdes mot Fiat 127, Mini Clubman och Skoda 110 i Teknikens Världs test år 1973. Foto: PeO Eriksson / Expressen Lifestyle