Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Audi

Nya Audi A3 officiell

Fem olika tekniker under huven och uppdaterad interiör. Så ska Audi A3 Sportback spä på succén med hittills fem miljoner sålda bilar i segmentet för kompakta premiumbilar.

Det är säljstart i Sverige senare den här månaden.

Redan 1996 såg Volkswagenkoncernen till att Audi fick bygga en premiumvariant av populära klassikern Golf. Och det blev succé. Tre generationer av Audi A3 kan räkna in fem miljoner sålda bilar världen över. Fjärde generationen av A3 i Sportbackutförande var tänkt att visas på bilsalongen i Genève. Och även om salongen ställdes in börjar Audi nu sälja bilen.

Foto: Audi

A3 Sportback brukar hyllas för sina fina köregenskaper men hur den nya modellen motsvarar de högt ställda förväntningarna får vi vänta med till den första provkörningen.

Audi visar sin teknikbredd med hela fem olika motorer. Du kan köpa A3 Sportback med bensin- eller dieselmotorer och du kan få elektrifiering i form av mildhybrid eller laddhybrid. Audi ska också sälja A3 Sportback med motor för bio- och naturgas. Det kommer också en fyrhjulsdriven version, förstås, för det handlar om Audi.

Foto: Audi

Interiören har uppdaterats enligt samma recept som tidigare A6 och A4. Du ser också vilken familj nya A3 tillhör på den stora grillen, Audis nya designkoncept som delas med bland annat tyska konkurrenten BMW.

A3 Sportback kommer med Audis all tillgänglig teknik för assistanssystem. Adaptiv dämparreglering blir tillval för bästa möjliga köregenskaper.

Foto: Audi

Sportback är växt med tre centimeter jämfört med föregångaren vilket framför allt kommer till nytta i bagageutrymmet och baksätet.