Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Teknikens Världs reportrar chattar med tittarna
2 AV 2
Foto: @carzturbo / Instagram

Nya eldrivna Abarth avslöjad i Instagram-inlägg

Stellantiskoncernens prestandamärke Abarth har länge fått nöja sig med åldrade modellutbud, men nu ska det bli ändring på det. Nu har dess nya eldrivna modell, baserad på senaste Fiat 500, avslöjats via ett Instagraminlägg.

Läser man alla Stellantiskoncernens många varumärken i alfabetisk ordning, ja, då kommer lilla Abarth först. Märket, som i praktiken är prestandaavdelningen hos Fiat, har länge fått nöja sig med ett åldrande utbud. I Sverige finns bara två modellserier, 595 och 695, som båda är varianter av den Fiat 500 som kom redan 2007. Femton år. Lastgammalt med bilvärldens mått. Och sedan Mazda MX-5-syskonet 124 Spider lades ner 2019 finns globalt endast en ytterligare modellserie – crossovern Abarth Pulse i Brasilien.

Nu ska dock den moderna tiden in hos Abarth, med både modernare konstruktioner och eldrift. Mer specifikt blir det den elektriska Fiat 500E som fått stå som grund till nya Abarth 500. Eller Abarth New 500, som de själva kallar den.

https://www.instagram.com/p/Ckv_B4xttnX/?utm_source=ig_web_copy_link?hidecaption=true

Bilen har presenterats via teaserbilder på Abarths egna sociala medie-kanaler, men nu har den som helhet avslöjats av Instagramkontot ”carzturbo”, som fångat bilen på bild i samband med fotografering av kommande officiella bilder.

Några mer detaljerade tekniska specifikationer har vi inte fått ta del av än, men vi räknar med att det större batteripaketet – på 42 kWh – som Fiat 500E erbjuds med får hänga med över till Abarth-versionen. Och, förstås, att effektuttaget kommer bli en aning högre än de 118 hästkrafter som Fiat 500E har i sin starkare version. Huruvida den redan lite småskrala räckvidden på 32 mil påverkas av Abarths uppgraderingar låter vi vara osagt.

Riktig premiär för nya Abarth 500 blir den 22 november. Då lär vi få veta mer.

https://www.instagram.com/p/CktW8JSJvjV/?utm_source=ig_web_copy_link?hidecaption=true