Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Spektakulär rund pekskärm i nya elbilen från Mini.Spektakulär rund pekskärm i nya elbilen från Mini.Spektakulär rund pekskärm i nya elbilen från Mini.
1 AV 2
Teknikens Världs Marcus Engström har tagit plats bakom ratten i LRT NXT1
2 AV 2
Spektakulär rund pekskärm i nya elbilen från Mini.
Foto: Mini

Nya elektriska Mini Coopers interiör avslöjad

Nu får vi se interiören i den kommande elbilen Mini Cooper EV, som onekligen sticker ut. Även batteristorlekar och angiven räckvidd har avslöjats.

Det råder viss hemlighet kring Minis nya, eller kommande, elbil Cooper EV. I april kunde vi berätta att den planeras att nå marknaden nästa år och då fick vi även se bilder på dess exteriör. Men mer ingående specifikationer avslöjades inte.

Nu finns det mer information att ta del av, då bilder på interiören har visats och den är minst sagt uppseendeväckande. På Mini-vis har man behållit den runda klockan på mittkonsolen, men gjort om den till en stor pekskärm där man ska kunna styra alla funktioner i bilen. Under den runda skärmen kan vi se att man fortsätter med ett fåtal manuella vred och det verkar som att växelväljaren har hamnat där också.

Klassiskt utförande i modernt format.Klassiskt utförande i modernt format.Klassiskt utförande i modernt format.
Det verkar som att bilen får en maskot i skärmen också.Det verkar som att bilen får en maskot i skärmen också.Det verkar som att bilen får en maskot i skärmen också.
1 AV 2
Klassiskt utförande i modernt format.
Foto: Mini
2 AV 2
Det verkar som att bilen får en maskot i skärmen också.
Foto: Mini

Även instrumentpanelen i sin helhet är annorlunda mot vad vi är vana vid. Den tycks vara klädd i något slags material som har belysning i ett inbyggt mönster.

https://youtu.be/UYjRDtCn-e4

Vi vet sedan tidigare att bilen ska lanseras under nästa år och det är inte mycket som berättats om specifikationerna på bilen tidigare. Nu får vi däremot veta att det kommer finnas två versioner: en med batteri på 40,7 kilowattimmar, 181 hästkrafter och cirka 30 mils räckvidd och en sportigare på 54,2 kilowattimmars batteri, 215 hästar och cirka 40 mils räckvidd.