Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Snart kan vi se nya Omoda 5 på svenska vägar.Snart kan vi se nya Omoda 5 på svenska vägar.Snart kan vi se nya Omoda 5 på svenska vägar.
1 AV 2
Här testar vi en elbils så kallade V2L-teknik
2 AV 2
Snart kan vi se nya Omoda 5 på svenska vägar.
Foto: Omoda

Nya kinesiska elbilsmärket Omoda på väg mot Sverige

Det nybildade kinesiska bilföretaget Omoda har ställt in siktet på Europa och Sverige. Tillverkarens första elbil har fått fem stjärnor i Euro NCAP och bilen har sålts i 85 000 exemplar i år.

Omoda är en bilstillverkare som bildades 2022. Företaget ägs av Chery, också ett kinesiskt bilbolag, som startade 1997. Omoda har lagt fokus på mindre suvar och säger att dess främsta målgrupp är unga par i storstäder som vill köpa sin första elbil, även om de också säljer fossilt drivna bilar.

Tillverkaren har än så länge nått ut till 14 marknader där två av de senaste tillskotten är Italien och Spanien. Omoda uppger i ett pressmeddelande att de även ska komma till Sverige ”snart”.

Interiören är till synes avskalad, men mörk.Interiören är till synes avskalad, men mörk.Interiören är till synes avskalad, men mörk.
Förarmiljön kan belysas.Förarmiljön kan belysas.Förarmiljön kan belysas.
Många veck i karossen.Många veck i karossen.Många veck i karossen.
1 AV 3
Interiören är till synes avskalad, men mörk.
Foto: Omoda
2 AV 3
Förarmiljön kan belysas.
Foto: Omoda
3 AV 3
Många veck i karossen.
Foto: Omoda

Märkets första modell Omoda 5 har redan sålts i nästan 85 000 exemplar, främst på hemmamarknaden Kina förstås. Det är en kompakt suv som erbjuds med två olika plattformar som bas, en bensindriven och en eldriven. Omoda 5 EV, som elversionen heter, har ett batteri på 64 kilowattimmar och 45 mils räckvidd tack vare en förbrukning på omkring 1,5 kilowattimme per mil. Den är framhjulsdriven och har en motor på 204 hästar och väntas komma till Europa i början av nästa år. Den eldrivna varianten spås få ett riktpris på 35 000 euro på den europeiska marknaden.

Likt andra nya elbilar som kommer från öst satsar man även på säkerhet och Omoda 5 fick fem stjärnor i Euro NCAP:s krocktest.