Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Bentley Motors

Nya laddhybriden Bentley Flying Spur flyger fram

Bentley lanserar laddhybrid nummer två med nya Flying Spur när företaget tar nästa steg mot elektrifiering. Med 95 hästkrafter fler än vad som finns i Bentayga-laddhybriden utlovas både fart och, åtminstone relativ, ekonomi.

Från 2026 ska Bentley endast ha elektrifierade modeller i utbudet, och fyra år senare ska även laddhybriderna vara borta då man enbart ska ha rena elbilar i fordonsflottan. Hittills är det dock bara den stora suven Bentayga som har kommit i hybrid-utförande. Men nu får man förstärkning i form av nya laddhybriden Flying Spurmärkets flaggskepp sedan Mulsanne togs ur produktion.

Vi är nu inne på tredje generationens Flying Spur och den nya bilen blir företagets miljövänligaste bil någonsin. Den har fått en ny drivlina som kombinerar en 2,9-liters V6-bensinmotor med en elmotor på 136 hästkrafter. Detta resulterar i en gemensam effekt på 544 hästkrafter (400 kW) och 750 newtonmeter i vrid, vilket är 96 hästar fler än vad som sitter i Bentayga-hybriden.

Foto: Bentley Motors

Bilen gör noll till 100 km/h på 4,3 sekunder och har en toppfart på 285 km/h. Flying Spur laddhybrid klarar av att köra över 70 mil fulltankad och fyra mil på ren eldrift, enligt WLTP. Tre nya körlägen har adderats: EV Drive, Hybrid Mode och Hold Mode där föraren kan kontrollera och justera elanvändningen under körning.

Elmotorn drivs av ett litiumjonbatteri med en kapacitet på 14,1 kWh och kan laddas fullt på två och en halv timme. Ett antal nya funktioner har också tillkommit, däribland My car statistics, My battery charge och My cabin comfort där man, som namnen indikerar, kan se statistik över körningen, batteriladdningen och kontrollera temperaturen i framsätet på en 12,3-tums touchscreen.

Foto: Bentley Motors

Bentley Flying Spur laddhybrid kommer med sju standardfärger, därefter kan kunder som specialbeställer välja bland ytterligare ett 60-tal färger. 20-tums aluminiumfälgar är standard och om det inte räcker finns både 21- och 22-tumsfälgar att välja till. Alla modeller kommer tillverkas på företagets hem i Crewe, England, vilket är världens första klimatneutrala fabrik för lyxbilstillverkning.

Skulle du vara intresserad tar man emot beställningar från sommaren och framåt och de första leveranserna är beräknade att anlända före årets slut. Något pris har ännu inte annonserats – om det nu skulle spela någon roll.