Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mitsubishi

Nya Mitsubishi ASX officiell – en japansk Captur

Nu visar Mitsubishi andra generationen av den lilla suven ASX. Men har vi inte sett den förut? Jo, nya ASX är en Renault Captur med ny logga, och den kommer få sällskap av ytterligare en Renault-modell.

Nedförsbacken för Mitsubishi i Sverige har varit brant. Från att ha sålt succéladdhybriden Outlander PHEV och pickupfavoriten L200 har de nu bara Eclipse Cross PHEV och Space Star. Men nu fylls modellutbudet på med en tredje modell – andra generationen ASX.

Men nej, någon helt ny modell är det som synes inte. Nya ASX är en Renault Captur i japanska kläder. Eller som Mitsubishi uttrycker det: Den är baserad på ”Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance CMF-B-plattformen”, vilket förstås stämmer i sak. De ASX-märkta bilarna kommer att byggas i Renualts fabrik i Valladolid jämte de Captur-märkta bilarna.

1 AV 4
Foto: Mitsubishi
2 AV 4
Foto: Mitsubishi
3 AV 4
Foto: Mitsubishi
4 AV 4
Foto: Mitsubishi

LÄS MER: Så ska Mitsubishi leva vidare i Sverige

ASX kommer att säljas med exakt samma motorutbud som Captur, vilket innebär bensinmotor med 90 eller 140 hästkrafter, hybrid med 145 hästkrafter eller laddhybrid med 160 hästkrafter. Till skillnad från gamla ASX blir den nya inte fyrhjulsdriven.

Nya ASX kommer att säljas på utvalda marknader i Europa från och med mars nästa år och längre fram under samma år får den sällskap av en ny Colt baserad på Renault Clio.