Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Unboxing-fenomenet ser ut att erövra även bilvärlden.
Unboxing-fenomenet ser ut att erövra även bilvärlden.
Unboxing-fenomenet ser ut att erövra även bilvärlden.
Unboxing-fenomenet ser ut att erövra även bilvärlden. Foto: Mitsubishi

Nya Mitsubishi Outlander packas upp hos Amazon

Vanligtvis premiärvisas en ny bil genom att ett skynke dras av. När nya Mitsubishi Outlander ska presenteras ser den ut att packas upp ur kartong.

Mitsubishi har valt att presentera nya Outlander klockan 18.00 tisdagen den 16 februari. Då pratar vi om amerikansk östkusttid. Konverterar vi tiden till svenska förhållanden rör det sg om onsdagen den 17 februari klockan 0.00, alltså när de flesta av våra besökare sovar, bortsett från de mest inbitna kommentarsfältsrävarna.

Att de väljer en så pass knepig tid beror helt och hållet på att det är den amerikanska versionen av nya Outlander som ska presenteras. Om det blir en europeisk version är fortfarande högst osäkert, Mitsubishi ska ju dra sig ur den europeiska marknaden. Men om Mitsubishi trots allt blir kvar är det just nya Outlander som ska vara märkets dragplåster, och den lär mer eller mindre se ut som den amerikanska (dagens generation ser ungefär likadan ut på båda marknaderna).

Dagens Mitsubishi Outlander sjunger på sista versen. Även om utseendet har förändrats är det samma generation nu som vid introduktionen 2012. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Förutom datumet för världspremiären berättar Mitsubishi att avtäckningen blir lite annorlunda. Den blir förstås digital, precis som många andra världspremiärer under corona-pandemin, det speciella blir i stället valet av plats, nämligen Amazon Live (de har dock lagt ut en blänkare om det på YouTube, som du ser ovan).
I och med att Amazon i grunden är ett e-handelsbolag med ett enormt distributionsnätverk är det förstås en jättekartong som döljer nya Outlander, inte ett skynke. Vi kan sannolikt se fram emot de senaste årens stora Internet-fenomen även i bilbranschen – så kallad ”unboxing”.

https://youtu.be/jPZRSrsm85Y

Nya Mitsubishi Outlander är en dålig bevarad hemlighet. I december skickade Mitsubishi ut en dunkel ”smygtittsbild”, en bild som vi lyckades ljusa upp så pass att formerna på nya generationen avslöjades. En knapp vecka senare halkade de första officiella bilderna på bilen ut på Instagram, bilder du ser nedan.

https://www.instagram.com/p/CIjVgUWJW56/?utm_source=ig_web_copy_link?hidecaption=true

Det står klart att nya Outlander är vågad i designen och att mycket finns kvar från konceptbilen Engelberg Tourer som Mitsubishi presenterade 2019. Konceptbilen, som förstås hade en laddhybriddrivlina, ser du mer av i bildgalleriet nedan.

TEST: Mitusbishi Outlander Plug-in Hybrid mot Toyota RAV4 Laddhybrid och Volvo XC40 Recharge T4