Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mitsubishi Motors

Nya Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid tar form

En pionjär bland laddbara bilar, en succéfylld sådan. Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid är nu på väg att rulla ut i helt nytt utförande, men vi får inte ta del av den.

För snart tio år sedan, 2012 för att vara mer precis, presenterades Mitsubishi Outlander i tredje generation. En suv som många andra som kanske inte hade fått speciellt mycket uppmärksamhet – om det inte vore för en av modellversionerna, nämligen laddhybriden.
2013 kom försäljningen av Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid igång och snabbt blev den en favorit i bland annat Sverige. Anledningen till det var förstås stor, rymlig bil som gick att köra billigt och som inte hade några direkta konkurrenter. Inköpspriset var också ”lågt”, 100 000 kronor mindre än trånga Volvo V60 med laddhybridlina.
Glöden hos Outlander Plug-in Hybrid på senare år falnat rejält. Konkurrenterna har blivit väldigt många och tekniskt har de på flera punkter sprungit om Mitsubishis suv.

Tidigare i år presenterades helt nya Outlander som inte bara är ny till utseendet, den bygger på en ny plattform som den delar med Nissan-modeller. Modellen har också blivit större.
Vad som saknades vid presentationen var den modellversion som många förväntar sig i Outlander-utbudet – just det, laddhybriden.

Foto: Mitsubishi Motors

Tidigt i morse kom två bilder med tillhörande text från Tokyo. Bilderna visar detaljer på nya Outlander Plug-in Hybrid. De avslöjar inte allt för mycket, men det är tydligt att det är samma utseende som på bensinaren vi såg i februari. Eventuellt att detaljer i fronten, eller på andra ställen, skiljer sig en aning.

Mitsubishi skriver att nya laddhybrid-suven bjuder på helt nya, bättre vägegenskaper i jämförelse med utgående generation, att motorn levererar mer kraft och att batteriet är större för längre räckvidd. Nya generationen är dessutom försedd med en tredje sätesrad som gör modellen sjusitsig.

Premiär för nya Outlander Plug-in Hybrid blir det lite senare i år. Om du hoppar av gläjde över denna uppgift,– sätt dig ned igen. Modellen kommer inte till Europa. Det har beslutats att Europa endast får betydligt mindre modellen Eclipse Cross Plug-in Hybrid i väntan på att två Renault-modeller förses med Mitsubishi-emblem under 2023.