Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mitsubishi

Nya Mitsubishi Outlander smygvisad

Fjärde generationen Mitsubishi Outlander ska täckas av i februari 2021. Nu visas första bilden på suven som inte är aktuell för Sverige.

Modellen Mitsubishi Outlander lanserades 2001 och i februari nästa år ska fjärde generationen av suven presenteras. Nu får vi ett smakprov i form av en så kallad teaserbild som i vanlig ordning inte avslöjar allt för mycket. Vi har emellertid manipulerat bilden och då framkommer det lite mer.

Tydligast märks vidareutvecklingen av frontens design, Dynamic Shield som Mitsubishi kallar den. Tankarna går till konceptet Engelberg Tourer som visads upp under bilsalongen i Genève förra året.

Ljusar vi upp bilden så ser vi mer av nya Outlander. Foto: Mitsubishi

Designavdelningen har jobbat efter det japanska mottot I-Fu-Do-Do, vilket betyder autentisk och majestätisk, vilket rimmar med resultatet. Formerna från dagens modell från 2012 känns igen men här finns en mer kraftfull hållning. Formen pekar ut framtidens design för märket men man har varit noga med att blicka bakåt i sin omfattande suv-katalog för inspiration.

Några tekniska specifikationer har inte presenterats men tidigare nämnda koncept var en laddhybrid med fyrhjulsdrift och sju mils räckvidd på el samt med plats för tre stolsrader.

Konceptet Engelberg Tourer från 2019.

Nu ska du inte stirra för mycket på bilen i fråga, den kommer med största sannolikhet inte till Sverige. Ja, inte ens till Europa. Det japanska märket har varit etablerat på kontinenten sedan 1975 men har gjort klart att man ska fokusera på Sydostasien på grund av stora förluster.

Vissa källor hävdar emellertid att märket kan bli kvar på vissa europeiska marknader som Tyskland, Frankrike och Italien. Att nya Outlander först ska lanseras i USA, Kanada och Puerto Rico varpå andra länder följer gör att vi nog kan vänta oss en fortsättning i ärendet.

Till och med november månad har det nyregistrerats 3 049 Mitsubishi-bilar i Sverige i år, 2 582 av dessa var just Outlander.