Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mitsubishi Motors

Nya Mitsubishi Outlander till Europa

Mitsubishi har varit nere på knä i Europa men nu är det klart att nya versionen av Outlander kommer hit – och det som laddhybrid. Ska det bli succé på nytt? 

Nyligen provkörde vi nya Mitsubishi ASX och passade på att fråga om nya Outlander var aktuell för Europa. Svaret var inte allt för övertygande: att den skulle passa fint i den europeiska modellpaletten. Nu är det emellertid officiellt att den kommer hit.

Ny och ny förresten. Nya Outlander blev officiell för över två år sedan och var då bara aktuell för USA. Den mest intressanta versionen, laddhybriden, täcktes av i Japan i oktober 2021. Någon lansering i Europa var dock inte planerad och i samma veva började märkets närvaro på marknaden diskuteras.

Foto: Mitsubishi Motors

Nu vill man tillbaka på banan med tidigare nämnda ASX och kommande Colt (båda Renaultbilar med Mitsubishiemblem) som nya modeller. De ansluter till tidigare Space Star och Eclipse Cross. Nya Outlander laddhybrid ska komma hit 2024 och får en tung roll att fylla, speciellt om man tittar i backspegeln. Förra generationen presenterades 2013 och har sedan dess sålts i över 200 000 exemplar bara i Europa. Mycket tack vare att den var bland de första suvarna med laddhybridteknik.

I våra tester fick förra Outlander laddhybrid plus för drivlina och låga ägandekostnader medan vingliga köregenskaper och uråldrig förarmiljö drog ner på betyget. Nya Outlander ska enligt Mitsubishi själva vara komfortabel och ha de senaste förarassistanssystemen.