Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Nissan Leaf får premiär i september

Vi har än så länge bara sett några få sparsmakade detaljbilder och en och annan spionbild, men nu är det klart att nya generationen Nissan Leaf kommer att avtäckas i början av september.

Det har pratats om oktober, det har pratats om december.

Nu skriver Nissan själva på Twitter att nya Leaf kommer att ha världspremiär i Japan den 6 september. Samtidigt släpper man en ny ”teaserbild” på Leaf – som inte är allt för avslöjande. Bilden visar Nissan-emblemet och vad som ser ut att vara bilens grill.

Sedan tidigare har vi sett en teaser på nya Leafs rektangulära LED-ljus, men vi har också sett spionbilder som avslöjat desto mer av modellens nya former.

Vi vet också att nya Leaf kommer med Nissans ProPILOT-funktion som ger bilen semiautonoma egenskaper. ProPilot tillåter bilen att gasa, bromsa och styra på egen hand på motorvägar och landsvägar.

Dessutom ryktas det om två nya batteristorlekar att välja mellan, varav det ena ska vara på 60 kWh, vilket borde ge nya Leaf en räckvidd på omkring 50 mil. Dagens Leaf går att köpas med batteri på antingen 24 eller 30 kWh.

Man kan förstå hemlighetsmakeriet kring nya Leaf. Nissan Leaf är en viktig modell för det japanska märket och har sedan debuten 2010 gått och blivit världens mest sålda elbil med omkring 265 000 fordon världen över.

Vågar vi hoppas på att den modellen visas på Frankfurtsalongen som pågår mellan 14-24 september?