Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Nissan Leaf visar upp sig för första gången

Mer normal design, längre räckvidd och lägre pris. Många spekulationer har florerat kring kommande Nissan Leaf men här är första bilden.

Nissan Leaf må var en elbil som vill ligga i framkant men formen börjar kännas daterad. Fattas bara då den debuterade redan 2010 och även om bilen har genomgått en del förändringar genom åren så känns Leaf igen.

Nu släpper Nissan en teaserbild på kommande Leaf och som brukligt får vi varken se eller veta tillräckligt. Ja, egentligen ingenting mer än att strålkastarna blir av LED-typ och får en personlig layout i form av rektanglar, även om de på teaserbilden har blivit två i stället för tre som hos studien IDS – ett koncept som får ses ledstjärna för Nissans nya formspråk. Dess grundformer har blivit verklighet i och med nya generationen Micra, en bil vi provkörde tidigare i år.

Konceptet IDS presenterades 2015.

Även om Nissan själva inte har mycket att tillägga till teaserbilden så vet vi att de tidigare pratat om att göra nästa Leaf mer lik ”vanliga” bilar. Med tanke på huvens skärning på bilden kan vi vänta oss att Leaf i stora drag kommer att påminna om tidigare nämnda Micra.

Nya Leaf gör förmodligen debut under 2018 och bilen kommer att erbjudas med olika batteripaket med en räckvidd som spränger 30-milsgränsen. Om Nissan lyckas med att prissätta den som en vanlig bensinbil återstår att se.