Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jan-Erik Berggren / Teknikens Värld

Nya Opel Astra – fem snabba från provkörningen

Teknikens Värld i form av Jan-Erik Berggren har tagit sig söderut för att rapportera om hur nya Opel Astra upplevs.

Vad är det nu för bil du är ute och kör?
Nya Opel Astra, det här är faktiskt 12:e generationen mellanklassbil från Opel, ja, de räknar ju in Kadett då in den sviten. Rätt otroligt ändå. Förra generationen blev Årets Bil och nu vill Opel vinna igen.

Kan den det?
– Vi får se. Opel har tagit marknadsandelar och är starka i Tyskland och Storbritannien. Astra kommer också som elbil 2023. Och som kombi, med eldrift.

1 AV 4
Foto: Opel
2 AV 4
Foto: Opel
3 AV 4
Foto: Opel
4 AV 4
Foto: Opel

Jag tycker jag känner igen konceptet...
– Haha, exakt, var inte så försiktig. Det är ett syskon till Peugeot 308 som rullas ut nu. Mycket är likt men Opel har filat på köregenskaperna.

1 AV 4
Foto: Opel
2 AV 4
Foto: Opel
3 AV 4
Foto: Opel
4 AV 4
Foto: Opel

Vem ska köpa den här bilen?
– Alla som gillar Opel och alla som tycker att nya Corsa och Mokka är fräcka, för designen känns igen väldigt tydligt. Men se upp för ett trångt baksäte.

Hur mycket kostar den?
– Vi har inte något pris från den svenska importören än. Jag gissar på ett pris väldigt nära Peugeot 308. Prestandan är likvärdig, Astra laddhybrid kan köras sex mil på el.

I kommande nummer av Teknikens Värld kan du läsa allt om hur nya Opel Astra upplevs bakom ratten. Du som är Premium-prenumerant eller tidningsprenumerant serveras förstås allt här på webben.