Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nya Opel Astra i samband med vår provkörning av modellen tidigare i år.
Nya Opel Astra i samband med vår provkörning av modellen tidigare i år.
Nya Opel Astra i samband med vår provkörning av modellen tidigare i år.
Nya Opel Astra i samband med vår provkörning av modellen tidigare i år. Foto: Jan-Erik Berggren / Teknikens Värld

Nya Opel Astra nu med svenskt pris

Svenska Opel-importören K.W. Bruun Automotive meddelar nu vad nya Astra kostar i vårt avlånga land. Dessutom finns inom kort nya generationen tillgänglig för provkörning.

Det är snart ett år sedan Opel presenterade nya Astra men det är först nu den börjar bli aktuell ute hos handlarna och därmed förmedlas också den svenska prisbilden. Kombiversionen, som presenterades i vintras, är ännu inte aktuell. Är du intresserad av nya Astra är det i dagsläget endast halvkombin du snart kan lägga vantarna på.

Inledningsvis erbjuds två drivlinor till nya Astra i Sverige, dels en trecylindrig bensinvariant med turboinjektion som är på 1,2 liter och 130 hästkrafter, och dels en 180-hästars laddhybrid, det vill säga den modellversion som vi rattade vid vår provkörning tidigare i år. I utlandet finns även en 110-hästarsversion av bensinvarianten och längre fram kommer en starkare laddhybrid på 225 hästkrafter som känns igen från bland annat syskonet Peugeot 308 Hybrid. I utlandet finns även en 1,5-litersdiesel med 130 hästkrafter.

1 AV 2
Foto: Jan-Erik Berggren / Teknikens Värld
2 AV 2
Foto: Jan-Erik Berggren / Teknikens Värld

Priserna börjar på 349 900 kronor, en rejäl summa för en så kallad kompaktbil i instegsutförande (1,2-liters bensinaren med 130 hk och automatlåda). Laddhybriden, som klarar uppemot sex mils körning på el, börjar på 409 900 kronor. Det är 10 000 kronor mer än vad Peugeot tar för ”samma bil”.

MISSA INTE: Så mycket dyrare har nya bilar blivit 

Utrustningsnivåerna är två. Så här beskriver Opel Sveriges produktchef Natalie Kadir dessa:

– Vi kommer att erbjuda nya Opel Astra i två utrustningsnivåer. GS Line som en välutrustad instegsnivå och maxutrustade Ultimate med allt som du behöver, och lite till. Utrustningsnivåerna är valbara både för bensinversionen och för plug-in-hybriden.

I dagsläget finns nya Astra inte hos Opel-handlarna, men någon gång i sommar dyker modellen upp i bilhallarna och blir därmed möjliga att provköra.