Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Opel Corsa avslöjad!

Nya generationen Opel Corsa ska inte visas än på några veckor, men som så många gånger förr i sammanhang som dessa har bilder på bilen läckt ut i förväg.

Opel Corsa generation F, alltså nya Corsa, har det varit snack om i ganska många år nu, framför allt för att modellen har försenats något i och med PSA:s övertagande av Opel under 2017. Men snart är det äntligen dags, den 4 juni är det världspremiär.

Sannolikt har nya Opel Corsa genomgått samma bantningskur som nya Peugeot 208. De båda bilarna är nämligen tekniskt sett syskon.Sannolikt har nya Opel Corsa genomgått samma bantningskur som nya Peugeot 208. De båda bilarna är nämligen tekniskt sett syskon.Sannolikt har nya Opel Corsa genomgått samma bantningskur som nya Peugeot 208. De båda bilarna är nämligen tekniskt sett syskon.
Sannolikt har nya Opel Corsa genomgått samma bantningskur som nya Peugeot 208. De båda bilarna är nämligen tekniskt sett syskon.

Vi behöver dock inte vänta ytterligare knappt två veckor för att få ta del av hur nya Corsa ser ut, bilder på bilen har nämligen läckt ut på Internet i dag.

Det är tydligt att Opel har jobbat på ett helt eget formspråk för att särskilja modellen från plattformssyskonet Peugeot 208 som presenterades för några månader sedan. Tekniskt sett kommer däremot mycket att delas mellan de båda bilarna, bland annat drivlinorna och då inte minst den elektriska drivlinan som vi på bilderna ser har paketerats under modellnamnet Corsa E (svårt att se, men det är vad vi kan uttyda av emblemet på bakluckan).

Betydligt mindre plottrig interiör än i Corsa generation E.Betydligt mindre plottrig interiör än i Corsa generation E.Betydligt mindre plottrig interiör än i Corsa generation E.
Betydligt mindre plottrig interiör än i Corsa generation E.

Det betyder att eCorsa-namnet som det spekulerats i, på grund av en Opel-presentation, inte var det rätta, och vi ser också med tydlighet att den ”läckta bild” som dök upp i juni 2018 inte alls illustrerade nya Corsa i elbilsutförande. Elbilen Corsa har inga direkta elbilsunika detaljer bortsett från en laddlucka, i övrigt ser den ut som vilken bensin som helst.

Ingen laddhybrid, däremot helt eldriven.Ingen laddhybrid, däremot helt eldriven.Ingen laddhybrid, däremot helt eldriven.
Ingen laddhybrid, däremot helt eldriven.

I nästa nummer av Teknikens Värld kan du läsa om hur nya Opel Corsa är att köra, vi har nämligen varit iväg och kört en prototyp av modellen. Själva marknadslanseringen vet vi ingenting om just nu, men i början av 2020 pratas det om för tillfället.