Nya Opel Vivaro officiell

Här är nya Opel Vivaro, men nog känner du igen stuket. Modellen kommer i tre längder, med fyrhjulsdrift och från nästa år som helt eldriven.

Nyligen blev nya Opel Zafira Life officiell, nu kommer skåpbilsversionen som får det välbekanta namnet Vivaro. Modellen har hängt med sedan 2001 och tidigare haft en tvillingmodell i Renault Trafic. Nu ingår Opel som bekant i PSA-koncernen och därför är nya Vivaro en spegelmodell av kollegorna Citroën Jumpy och Peugeot Expert men även Toyota Proace och bygger på plattformen EMP2.

Opel Vivaro finns i längderna 4,60, 4,95 och 5,30 meter. Bilen lastar som mest 1 400 kg och 6,6 kubikmeter. Den maximala dragvikten är 2 500 kg, 500 kg mer än för föregångaren. Skjutdörrarna kan öppnas med en fotrörelse och föremål upp till 4,02 meter kan fraktas inne i bilen.

Foto: Opel Automobile GmbH

Den kortaste versionen har en lastkapacitet på 4,6 kubikmeter som kan ökas till 5,1 med genomlastningslucka. Föremål på 2,16 meter utan eller 3,32 meter med luckan kan lastas. Vändcirkeln är 11,3 meter.

Till Opel Vivaro finns förarassisterande system som vi känner från personbilar, något gamla tiders fraktare inte var bortskämda med. Filassistans, skyltigenkänning, adaptiv farthållare, krockvarnare och autobroms hör till dessa. Fyrhjulsdrift från Dangel finns som tillval.

Foto: Opel Automobile GmbH

Med infotainmentsystemen Multimedia Radio och Multimedia Navi Pro kommer en sjutums pekskärm och systemet är kompatibelt med Apple CarPlay, dock ej med Android Auto på de svenska bilarna.

Opel Vivaro ska mäkta med serviceintervaller upp till 5 000 mil. 2020 kommer bilen även med enbart eldrift, som vi har skrivit om tidigare.