Nya Peugeot 208 avslöjad – även som elbil

Nu är även nya Peugeot 208 avslöjad. Förutom nytt, tufft utseende ser vi också en kabel…

Denna fredag är något av avslöjandenas dag. Först avslöjades Volvo XC90 facelift, sedan nya Porsche 911 Turbo och nu nya Peugeot 208. Snacka om att biltillverkarna har svårt att hålla tätt.

När Peugeot presenterade nya 508 välte de inte Internet, men näst intill när hyllningarna över formgivningen antog full styrka. Peugeot har spunnit vidare på utseendet från 508:an, som vi nyligen var iväg och körde, och ger även lilla 208 motsvarande design som klart kommer att sticka ut i klassen som normalt kan anses vara lite grå (även om det har blivit betydligt bättre på senare år).

Fronten med de nästan vertikala DRL-ljusen och de ”argsinta” strålkastarna finns där, precis som hos storebror. Frontens emblem bjuder på samma tilltag hos 508, det vill säga lejonet i grillen och siffrorna på huvkanten.

Baken känns också den lite okonventionell med ”rampen” mellan bakljusen. Om rampen är ljussatt på något vis återstår att se.

Kanske mest intressant är den blå 208:an vi ser på bilderna. På en av dem ser vi den stå vid en laddstolpe. 208 ska alltså bli elbil, precis som det är sagt. Den byggs på den elektrifierade varianten av CMP-plattformen, kallad e-CMP. Med denna plattform som bas blir den syskonbil med nya Opel Corsa.

Nya Peugeot 208 har premiär i Genève den 5 mars, alltså om mindre än två veckor.